fredag 22 oktober 2010

Glöggchokladmousse med kryddrostade pecannötter!

Hur gott lät inte detta recept från http://arla.se Tipset fick jag av syster.
Så denna dessert måste provas till jul.

En len och lätt chokladmousse med tydlig glöggsmak som toppas med knapriga,
kanderade nötter.

Glöggchokladmousse med kryddrostade pecannötter

Ingredienser

4-6 port

Mousse:
4 dl Arla Ko® vispgrädde
1 dl glögg
125 g mjölkchoklad

Rostade nötter:
100 g pecannötter
2 msk florsocker
1 tsk smör
1 krm kardemumma
1 krm kanel
1 krm ingefära

 

Gör så här

Koka upp 1 1/2 dl av grädden och all glögg. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i blandningen. Tillsätt resten av grädden och låt svalna. Sätt ugnen på 150°. Rosta nötterna i övre delen av ugnen ca 5 min. Lägg dem i en varm stekpanna och tillsätt florsocker. Låt det smälta och få fin färg. Häll upp på bakplåtspapper och bryt isär när det svalnat.
Vispa upp moussen och fördela i portionsskålar. Toppa med rostade nötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar