Så denna dessert måste provas till jul.
En len och lätt chokladmousse med tydlig glöggsmak som toppas med knapriga,
kanderade nötter.

Ingredienser
4-6 port
Mousse:4 dl Arla Ko® vispgrädde
1 dl glögg
125 g mjölkchoklad
Rostade nötter:
100 g pecannötter
2 msk florsocker
1 tsk smör
1 krm kardemumma
1 krm kanel
1 krm ingefära
Gör så här
Koka upp 1 1/2 dl av grädden och all glögg. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i blandningen. Tillsätt resten av grädden och låt svalna. Sätt ugnen på 150°. Rosta nötterna i övre delen av ugnen ca 5 min. Lägg dem i en varm stekpanna och tillsätt florsocker. Låt det smälta och få fin färg. Häll upp på bakplåtspapper och bryt isär när det svalnat.Vispa upp moussen och fördela i portionsskålar. Toppa med rostade nötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar